YK:n Maailman ympäristöpäivä: Valitse monimuotoinen luonto

3.6.2016

YK:n Maailman ympäristöpäivää vietetään joka vuosi 5. kesäkuuta. Päivä kiinnittää maailman huomion merkittäviin ympäristöaiheisiin ja muistuttaa meitä toimimaan aktiivisesti ympäristön hyväksi. Tämän vuoden teema, Go Wild for Life, keskittyy salametsästyksen lopettamiseen. Norsut, sarvikuonot, tiikerit, gorillat ja merikilpikonnat ovat jatkuvan uhan alla ja taistelevat lajinsa säilymisestä.

Luonnon monimuotoisuus on asia, jonka eteen jokaisen meistä tulisi tehdä töitä. UPM:llä on suuri vastuu kestävästä metsänhoidosta, sillä 80 prosenttia maapallon tunnetuista eläin- ja kasvilajeista asuu metsässä. Luonnon monimuotoisuuden edistäminen onkin ollut merkittävä osa UPM:n metsänhoidon ja puunhankinnan strategiaa jo yli 20 vuoden ajan. UPM:n luonnon monimuotoisuuden edistämisohjelma tähtää luonnon monimuotoisuuden lisääntymiseen ja luo sekä jakaa muille parhaita ratkaisuja kestävään metsänhoitoon ja puun hankintaan.

LEAD logo-RGBKova työ on huomattu, sillä UPM kuuluu nyt YK:n kutsumana maailman 50 vastuullisimmin toimivan yrityksen joukkoon Global Compact LEAD:issa.

Tänään kutsumme sinut mukaan suojelemaan luonnon monimuotoisuutta. Hanki tietoa ja muuta maailmaa valinta kerrallaan. Käyttämällä esimerkiksi ainoastaan sellaisia paperi- ja puutuotteita, joiden  tiedät olevan peräisin sertifioiduista metsistä.

Liity keskusteluun Twitterissä tageilla #WED16 #WorldEnvironmentDay ja #Maailmanympäristöpäivä

Lue lisää Maailman ympäristöpäivän vuoden teemasta »
Tutustu UPM Resposible Fibre -nettisivuihin »
Lue lisää  vastuullisesta toiminnasta metsässä »

 

 

 

 

Saara Töyssy

Related Stories