Uudet yhteydet valaisevat vuoden pimeintä aikaa – Slush 2016

2.12.2016

Vuonna 2016 UPM oli kolmatta kertaa mukana Slushissa. Osallistuimme ADIC-innovaatiokilpailuun (Accenture Digital Innovation Challenge), jonka päätteeksi tiimimme Farmer Jussi esitteli Slushissa torstaina Wastepedia-applikaationsa. Applikaatio yhdistää tuotannon sivuvirrat niiden loppukäyttäjiin ja mahdollisiin loppukäyttökohteisiin. Tiimin rohkea tavoite on poistaa sana ’”jäte” maailmasta kokonaan — kaikki pitää saada hyötykäyttöön! ADIC-haasteen voitti Maahanmuuttoviraston tiimin maahanmuuttajat ja työpaikat yhdistävä applikaatio. Onnea!

Lisäksi UPM järjesti ennen Slushin alkua omille sidosryhmilleen cocktail-tilaisuuden Biofore-talossa, sekä oli yhteistyökumppanina mukana Sitran (Suomen itsenäisyyden juhlarahasto) koordinoimassa Smart & Clean Future -tapahtumassa Slushin yhteydessä torstaina. Smart & Clean -tapahtuma toi suuryritykset, startupit ja kunnat yhteen keskustelemaan puhtaamman kaupunkiympäristön tulevaisuudesta. Esillä oli sekä yrityskumppaneiden että start-upien ratkaisuja. Helsingin, Vantaan, Espoon ja Lahden kaupunginjohtajat kertoivat, miten kasvavat kaupungit työskentelevät tehdäkseen kaupunkiympäristöstä viihtyisämmän ja kestävämmän.

Petteri Kalela, VP, New Business, UPM Paper ENA piti Smart & Clean Future -tapahtumassa 5 minuutin esityksen, jossa esitteli UPM:n Biofore-strategiaa ja innovaatiotyötä. UPM etsii uusia yhteistyökumppaneita, joiden kanssa kirjoittaa uusia lukuja kestävän tulevaisuuden tarinaan.

Petteri Kalela
Petteri Kalela, VP, New Business, UPM Paper ENA, esittelee UPM:n innovaatioita Smart & Clean Future -tapahtumassa.

 

Eikä tässä vielä kaikki. UPM oli yhtenä pääyhteistyökumppanina lukiolaisille suunnatussa Slush Youth -tapahtumassa torstaina. Noin 300 lukiolaista Suomesta ja Ruotsista pääsivät harjoittelemaan workshopeissa yrittämisen kannalta merkittäviä taitoja, UPM:n päivän teemana oli vastuullisuus liiketoiminnassa. Workshop on UPM:lle yksi keino tehdä uudenlaista oppilaitosyhteistyötä.
Hieman ennen Slushia UPM osallistui myös Junction hackathoniin, jossa reippaasti toimeen tarttunut tiimi kehitti 48 tunnin aikana paperirullien reaaliaikaiseen paikantamiseen tarkoitetun mobiiliapplikaation. Hyvää työtä!

Slushiin osallistuminen on UPM:lle paitsi virkistävää ja inspiroivaa, myös tärkeä väylä luoda yhteyksiä ja tavoitella uusia yhteistyökumppaneita. UPM:n teknologiajohtaja Jyrki Ovaska kirjoitti blogikirjoituksessaan, kuinka UPM on kehittänyt toimintamalliaan alihankinnasta yhä enemmän tasavertaisen yhteistyön suuntaan. Näissä yhteistyökuvioissa ketterät start-upit voivat tuoda yhteistyöhön notkeutta, jota perinteikkäällä ja suurella metsäyhtiöllä ei aina löydy riittävästi omasta takaa.

Kasvuyritysten lisäksi UPM haluaa vahvistaa yhteistyötään tulevina vuosina myös tutkimuslaitosten, järjestöjen ja kuntien kanssa. Kiertotalous rakennetaan yhdessä.

Haluatko sinä olla mukana? Tutustu UPM:n innovaatiotoimintaan täällä »

upm-slush8
Slushissa ei kerätty jätettä vaan arvokkaita raaka-aineita.

 

Musiikin tulevaisuus Slushissa.
Nuotion äärellä keskusteltiin muun muassa musiikin tulevaisuudesta.

 

Virtuaalilasti Slush 2016.
Slushin vieraat pääsivät muihin maailmoihin.

 

Marianne Vikkula.
Slushin toimitusjohtaja Marianne Vikkula esittelee pohjoismaisia sijoittajia Slushin päälavalla.

 

Donald Trump Slush 2016.
Myös Donald Trump saapui Helsinkiin.
Saara Töyssy

Related Stories