UPM YoungFore rakentaa yhteishenkeä yli osasto- ja bisnesrajojen

17.9.2015
UPM YoungFore

Raikas tuulahdus puhaltaa läpi Biofore-talon organisaatiorakenteen. UPM:n työntekijät eri tiimeistä, osastoista, kerroksista, funktioista, sukupolvista ja bisneksistä yhteen tuova UPM YoungFore -yhteisö aloittaa toimintansa tänä syksynä. YoungFore pyrkii toiminnallaan luomaan yhteishenkeä ja parantamaan tiedonkulkua ja siten tehostamaan yhteistyötä UPM:n sisällä. Kaikki tämä tehdään mukavan yhteisen tekemisen kautta. Hankkeen takana on kaksi reipasta diplomityöntekijää.

”Koimme itse tänne tullessamme, että yhteisölle olisi tarvetta. Työskennellessä jää helposti kiinni rutiineihin ja tapaa vain oman tiimin jäseniä. UPM YoungFore antaa mahdollisuuden tutustua laajemmin ihmisiin kaikkialta UPM:stä”, kertovat perustajajäsenet Johanna Järvinen ja Maria Puustinen.

Yhteistä ohjelmaa pyritään järjestämään noin kahden viikon välein. Luvassa on ainakin opintoretki metsään vihreän kullan lähteille, aamiaistilaisuuksia ja yhteisiä urheiluharrastuksia.

”UPM:llä on yrityksenä pitkä historia ja se tietysti näkyy joskus rakenteissa. YoungForen tarkoitus on hieman ravistella näitä rakenteita, jotta ne eivät estä meitä näkemästä yhteistyö- ja kehitysmahdollisuuksia yrityksen sisällä”, sanoo Puustinen.

UPM YoungFore aloittaa Helsingissä, mutta toivoo muiden paikkakuntien ja maiden lähtevän myöhemmin kehittämään omaa UPM YoungFore-toimintaansa. ”Toivomme UPM YoungForen kehittyvän verkostoksi, joka toimii kaikissa UPM:n toimintamaissa ja paikkakunnilla. Luomme myöhemmin yhteyksiä myös muihin vastaaviin verkostoihin UPM:n ulkopuolella”, kertoo Järvinen.

Saara Töyssy

Related Stories