UPM Formin uusia käyttökohteita

30.9.2015

UPM Formi biokomposiittimateriaalia käytettiin monissa uusissa käyttökohteissa vuonna 2013.

Maailman tunnetuimpiin kuuluva huippulaadukkaiden kaiutinten valmistaja, suomalaisyritys Genelec, käyttää UPM Formi -komposiittia uudessa kaiutinmallissaan. Materiaali soveltuu hyvin ruiskuvalamiseen ja sillä on erinomaiset akustiset ominaisuudet. Genelecin tavoitteena oli löytää kestävän kehityksen mukainen materiaali, joka takaisi samalla puhtaan äänenlaadun.
Keittiövalmistaja Puustelli kehitti yhteistyössä UPM:n kanssa kaappeihin runko-osat, jotka lisäävät uusiutuvan luonnonkuidun käyttöä ja vähentävät tuotannon hiilijalanjälkeä 35–45 %.
“UPM:n uusi raaka-aine mullistaa keittiökaappien valmistuksen ja mahdollistaa myös runkojen uusiokäytön. Samalla kuljetuskustannukset alenevat ja energiaa säästyy, kun materiaalin paino kevenee”, kertoo Puustellin toimitusjohtaja Jussi Aine.
UPM Formin ansiosta jopa puolet öljypohjaisesta muovista voidaan korvata uusiutuvilla puupohjaisilla kuiduilla. Puupohjaisen kuidun etuna on sen pienempi hiilijalanjälki. Lisäksi kuitu on sertifioitua, mikä tarkoittaa, että puuraaka-aine on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä.
UPM Formi -biokomposiittimateriaali palkittiin vuonna 2013 Kiinassa muoviteollisuudelle myönnettävällä Ringier Technology Innovation Award -palkinnolla.
Lue lisää UPM Formista: www.upmformi.com (englanniksi)
Anni Pakkala

Related Stories