UPM antaa vastuuta nuorille ammattilaisille

14.7.2015
Young professionals gaining experience

Emmi Reinikainen on yksi UPM Kaukaan ensimmäisen ammattikoulutusohjelman opiskelijoista. Ohjelman tarkoituksena on opettaa paperinvalmistusta ja paperikoneiden huoltoa asettamalla opiskelijat todellisiin työtehtäviin tehtaiden eri osastoilla.

Reinikaisen mukaan työssä oppiminen on tehokas ja konkreettinen tapa opiskella alaa.

Vaikka paperiala on tällä hetkellä muutosten kourissa, hän uskoo omiin uramahdollisuuksiinsa.

“Yleinen epävarmuus on läsnä kaikilla teollisuuden aloilla, mutta uskon, että työmahdollisuudet lisääntyvät tulevaisuudessa. Olen viihtynyt koulutusohjelmassa, ja toivon saavani ammatin paperialalta.”

Koulutusohjelmassa on yhteensä 40 harjoittelijaa neljällä paperitehtaalla Suomessa. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä paikallisten ammattioppilaitosten kanssa, ja opiskelijat suorittavat sen yhteydessä paperiteollisuuden ammattitutkinnon. Kaksivuotinen ohjelma käynnistyi helmikuussa 2014.

UPM järjestää ammattikoulutusohjelmia myös muissa maissa. Saksassa UPM tarjoaa 15:een eri ammattiin valmistavia oppisopimuskoulutuksia. Vuosittain koulutuksen aloittaa yli 100 nuorta.

Bioforce-harjoitteluohjelma

Aleksi Alasalmi työskenteli kolme kuukautta Bioforce-harjoittelijana UPM Fray Bentosin sellutehtaalla Uruguayssa. Harjoittelu oli ikimuistoinen kokemus nuorelle insinööriopiskelijalle.

“Sain tärkeää kokemusta ulkomailla työskentelystä ja pääsin kokeilemaan useita eri tehtäviä tehtaalla”, Alasalmi kertoo.

Harjoittelun jälkeen Alasalmi teki diplomityönsä UPM Kaukaan sellutehtaalle.

UPM Bioforce -harjoitteluohjelma käynnistettiin vuonna 2011, kun UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen perusti säätiön tukemaan Paperi-insinöörit ry:n (PI) opiskelijajäsenten kansainvälistä vaihtoa.

Lisätietoja: www.upm.fi/tyopaikat

UPM Biofore

Related Stories