Puhdasta voimaa suomalaisesta metsästä – powered by St1 & UPM

Harri Tuomaala
Harri Tuomaala
Director of Marketing & Communications at St1 Oy
10.12.2015

”Yhteistyössä on voimaa” on erinomainen ohjenuora myös markkinointiviestinnässä. Kun kaksi suomalaista yhtiötä päätti yhteistuumin tuoda uudistetun polttoaineen Suomen markkinoille, yhdistäviä tekijöitä löytyi helposti: korkea laatu, kotimaisuus, vastuullisuus ja hiilidioksidipäästöjen jatkuva vähentäminen.

St1:n tavoitteena on myydä litra litralta vähemmän fossiilista polttoainetta.  Bensiinimarkkinoille valmistamme itse uusiutuvaa etanolipolttoainetta jätteistä, dieselmarkkinoille taas UPM:n mäntyöljystä valmistama vähäpäästöinen uusiutuva diesel sopii erittäin hyvin.

Pitkään markkinointia tehneenä minusta on ollut hienoa nähdä polttoaineiden markkinoinnin kehittyminen Suomessa enemmän tuotebrändäyksen suuntaan. Ehdottomasti yksi urani tähtihetkistä oli tänä vuonna tehty yhteistyö UPM BioVernon lanseeraamisessa kuluttajille osana St1 Diesel Plus -tuotettamme.

Yhdessä UPM:läisten kanssa loimme uuden polttoaineen, sen tarinan ja markkinointiviestinnän kokonaisuuden lanseerausta varten. Syntyi tuote nimeltä Diesel Plus – Powered by UPM BioVerno. Sen tarina lähti liikkeelle mistäpä muualta kuin suomalaisesta metsästä, josta UPM BioVernokin on peräisin. Ja tämä yhdistettynä puhtaaseen voimaan, jota korkealuokkainen St1 Diesel Plus edustaa.

Perusteellisen tuotetestauksen jälkeen St1 aloitti toukokuussa 2015 Diesel Plus valtakunnallisen markkinoinnin ja jakelun, jossa tärkeänä osana oli mukana nyt ensi kertaa UPM BioVerno uusiutuva dieselkomponentti.

Diesel Plus – Powered by UPM BioVerno

UPM BioVerno on St1:lle erittäin mieleinen tuoteosa dieseliin, koska se on kehitetty ja valmistettu Suomessa. Kotimaisista raaka-aineista valmistetut vähäpäästöiset polttoaineet luovat uusia työpaikkoja ja vähentävät polttoaineiden tuontia ulkomailta.

Puupohjainen UPM BioVerno on huippulaatuinen tuote, joka sopii loistavasti alati kehittyvään dieselautokantaan ja sen korkeisiin polttonesteen laatuvaatimuksiin. Yhdistettynä St1:n korkealaatuiseen Diesel plus -tuotteeseen, polttoaineen erittäin korkea setaaniluku (>60) takaa sen moitteettoman syttymisen ja moottorin maksimaalisen suorituskyvyn. Lisäksi jokainen litra UPM BioVernoa sisältävää Diesel Plussaa auttaa autoilijaa pienentämään fossiilisia CO2-päästöjä. Kyseessä on todellakin puhdasta voimaa suomalaisesta metsästä.

Suomalaisuus vahva valtti

Suomalaisuus on tutkimustenkin mukaan korkeassa arvossa niin meidän kuin UPM:n asiakkaiden ostopäätöksissä. Uudistuneen St1 Diesel Plussan positiivinen vastaanotto markkinoilla vahvistaa sen, että korkealaatuisille dieseltuotteille on selkeä kysyntä Suomen markkinoilla. Suomalaiset dieselautoilijat ovat enenevässä määrin löytäneet St1-asemille ja suosittelevat mielellään Diesel Plus – Powered by UPM BioVerno –polttoaineen tankkaamista. Olemme saaneet positiivista palautetta siitä miten hienoa on, että tuotteessamme on kotimaista uusiutuvaa dieseliä ja että teemme yhteistyötä UPM:n kanssa.

Mitään ongelmia uuden polttoaineen kanssa ei ole ollut.  Tämä oli odotettavissakin, koska sitä testattiin laajalti etukäteen. On kuitenkin ollut tärkeää, että olemme korostetusti kommunikoineet St1 Diesel Plus – Powered by UPM BioVerno – polttoaineen toimivan kaikissa dieselmoottoreissa.  Asiakkaalle on näin ollut selvää, että uusi tuote sopii oman dieselauton tankkiin.

Talven lähestyessä on hyvä muistaa, että St1 Diesel Plus on erittäin hyvä valinta myös talvikautena. Tuote soveltuu myös hyvin käytettäväksi kylmissä ajo-olosuhteissa, joten asiakkaamme voivat ajaa aina rauhallisin mielin.

Yhteistyö UPM:n kanssa on ollut erittäin ammattimaista ja tuloksellista. Kun yhdessä tekeminen on tavoitteellista ja hauskaa, niin se näkyy myös tuloksissa. Diesel Plus – Powered by UPM BioVerno-tuotteen tarina on herättänyt paljon kiinnostusta ja polttoainetta on tankattu ahkerasti.

upm-bioverno-car
Osana yhteistyötä järjestimme yhdessä medialle vierailun UPM Lappeenrannan biojalostamolle, jonne ajettiin Diesel Plus – Powered by UPM BioVerno -polttoaineella. Kuvassa pitstop UPM Kaukaan tehtaiden kerholla.

Yhteinen matka jatkuu

St1:n ja UPM:n yhteistyö jatkuu myös tästä eteenpäin, muun muassa juuri alkaneilla pääkaupunkiseudun bussien koeajoilla, joissa testataan UPM BioVernoa raskaassa liikenteessä. St1 toimittaa vähintään vuoden kestäviin bussien testiajoihin Diesel Plussaa ja huolehtii tankkauspisteestä.

upm-bioverno
UPM BioVerno koeajetaan osana St1 Diesel plussaa pääkaupunkiseudun bussiliikenteessä. Koeajoissa ovat mukana myös HSL, VTT, Volvo sekä liikennöitsijä Transdev Finland.

Katso Diesel Plus – Powered by UPM BioVernon tarina:

Related Stories