Kauneus ja kestävyys kohtaavat

25.6.2015
Kauneus ja kestävyys kohtaavat

UPM ProFi terassijärjestelmään kuuluu kaksi valikoimaa ja 14 väriä. Suomalainen metsäteollisuus on edelläkävijä sekä uusiutuvien energialähteiden käytössä että biotalouteen liittyvien uusien tuotteiden kehittämisessä.

Ympäristöystävällinen UPM ProFi -komposiittiterassi on hieno esimerkki kierrätetyn raaka-aineen innovatiivisesta käytöstä. Korkealaatuiseen terassijärjestelmään kuuluu kaksi mallistoa, joita yhdistää upea ulkonäkö ja helppohoitoisuus. UPM ProFi Design –valikoima on moderni vaihtoehto terasseille ja UPM ProFi Classic valikoima tarjoaa aidon puun luonnollisen ulkonäön. Design ja Classic -valikoimissa on yhteensä 14 väriä. UPM ProFi Veranda on Classic-malliston uutuustuote.

Uusi UPM ProFi Veranda on laadukas, Suomessa suunniteltu komposiittiterassilauta, jonka helppohoitoinen ja tahrankestävä pinta muistuttaa aitoa puuta. Luonnollinen puun sävy ja tuntu tuovat lautaan ylellisyyttä. Muiden UPM ProFi -komposiittien tavoin myös UPM ProFi Veranda on ympäristöystävällinen tuote, joka kestää kauniina eri ilmanaloissa.

Patentoidun komposiittiteknologian ansiosta UPM ProFi Veranda -lautojen tahrankestävyys on erinomainen verrattuna puuhun tai perinteisiin puumuovikomposiittituotteisiin, joissa on auki harjattu pinta. UPM ProFi Veranda -laudat valmistetaan muoviin upotetuista selluloosakuiduista ja pinnoitetaan laadukkaalla UPM Formi -biokomposiitilla.

Koska UPM ProFi Veranda -laudoissa ei ole lainkaan ligniiniä, niiden värit säilyvät pitkään. Ligniini on puussa luontaisesti esiintyvä aine, joka saa puu- ja selluloosakuidut harmaantumaan auringonvalossa. Laudat kestävät myös hyvin kylmää ja hylkivät vettä, joten ne voidaan asentaa ilman kallistusta.

UPM ProFi Veranda valmistetaan lähes kokonaan kierrätetystä

Sen pääraaka-aineena käytetään tarkoin valikoituja selluloosakuituja ja puhtaita muovipolymeerejä. Nämä muiden prosessien sivutuotteina syntyneet raaka-aineet päätyisivät muuten kaatopaikalle tai poltettavaksi. Komposiitit ovat myrkyttömiä, joten pitkän käyttöikänsä lopussa ne voidaan polttaa, hävittää kotitalousjätteen mukana tai kierrättää.

– Monet haluavat luonnollisen näköisen puuterassin, jota ei tarvitse huoltaa. UPM ProFi Veranda on kaunis, käyttäjäystävällinen ja erittäin kestävä terassijärjestelmä ulkotiloihin, UPM Biocomposites –liiketoimintayksikön johtaja Markku Koivisto sanoo.

Tällä hetkellä UPM ProFi Veranda -lautoja on saatavana Brazilian Walnut -värisenä, ja myöhemmin tänä vuonna valikoimaan lisätään uusi värivaihtoehto Silver Ash. Lautojen toisella puolella on puunsyykuvio ja toinen puoli on ohuesti uritettu, ja ne voidaan asentaa kummin päin tahansa. Kumpaakin puolta elävöittävät lisäksi luonnolliset tummat juovat. Lautojen jälleenmyyjät löytyvät osoitteesta www.upmprofi.com.

 

UPM ProFi Veranda

OMINAISUUDET:
– kaksipuolinen umpiprofiili
– kuuluu UPM ProFi Classic valikoimaan

VÄRIT:
– Brazilian Walnut, Silver Ash

LAUDAN MITAT:
– 25 mm x 140 mm

MATERIAALI:
– biokomposiitti, pääraaka-aineet
– kierrätetty paperi ja muovi

OMINAISUUDET:
– ylellinen puun sävy ja tuntu
– erinomainen tahrankestävyys
– mahdollisuus asentaa ilman kallistusta
– kierrätetty ja kierrätettävä
– pitävä kitkapinta myös märkänä
– erittäin iskunkestävä

HUOLTO:
– säännöllinen vesipesu harjalla

TAKUU:
– 15 vuotta

Tuotteen verkkosivusto ja jälleenmyyjät: www.upmprofi.fi

Kati Heikkonen

Related Stories