Bioforumin uusi valokuvanäyttely näyttää UPM:n toiminnan sydämen Uruguayssa

2.6.2016

UPM on tehnyt tiivistä yhteistyötä Uruguayn kanssa jo 25 vuoden ajan. Yhteistyö on ollut molemmille osapuolille antoisaa ja on tuottanut aitoa iloa vahvistaessaan sekä paikallisia yhteisöjä Uruguayssa että yhtiötä. Natural Commitment -valokuvanäyttely Biofore Talon näyttelytilassa, Bioforumissa, juhlistaa tätä erityistä suhdetta ja kertoo samalla UPM Säätiön saavutuksista maassa viimeisen kymmenen vuoden ajalta.

Valokuvat välittävät pelkistetyn kauniilla tavalla arjen tunnelmia ja esittelevät Uruguayn ainutlaatuista luontoa. Uruguaylaisella valokuvaajalla, Andrés Bartetilla, on erottuva, lämmin kuvaustyyli. Hänen kiinnostuksensa ihmisten tarinoihin kuvien taustalla on johtanut hänet erikoistumaan muotokuviin. Barletin valokuvat vangitsevat hetken, mutta kertovat ja myötäelävät samalla tarinaa hetken takana.

Näyttelyn avasivat 1. kesäkuuta Uruguayn Suomen-suurlähettiläs Pablo Sader ja UPM Biorefiningin johtaja Heikki Vappula. UPM Säätiön johtaja Magdalena Ibáñez jakoi avajaisissa kokemuksensa säätiön toiminnan vaikutuksista paikallisissa yhteisöissä. Puhujat valitsivat näyttelystä myös suosikkikuvansa.

“En valinnut tätä kuvaa ainoastaan sen kauneuden vuoksi vaan myös tarinan. Tämä perheen vanhemmalla tyttärellä ei ollut mahdollisuutta jatkaa opintoja peruskoulun jälkeen. UPM Säätiön ansioista hänen pikkusiskonsa saa nyt jatkaa opintojaan. Tarina ei ole harvinainen – se toistuu ja toistuu”, kertoi Ibáñez.

Natural Commitment -valokuvanäyttelyn valokuvat esittelevät UPM:n eukalyptusplantaasien sekä UPM Säätiön toimintaa Uruguayssa. Samalla näyttely kertoo Uruguayn maaseudusta, sen asukkaista ja ihmisten intohimoisesta suhteesta maan suosituimpaan lajiin, jalkapalloon. Näyttely on järjestetty yhteistyössä Uruguayn suurlähetystön kanssa.

upm-bioforum4
Eloisaa keskustelua valokuvanäyttelyn avajaisissa 1. kesäkuuta.

Bioforum on ilmainen näyttelytila ja avoinna yleisölle seuraavasti:

Kesäkuussa tiistaista perjantaihin kello 11–18, lauantaisin kello 12–16 ja sunnuntaina 12.6. kello 12–16.
Elokuussa 25. elokuuta asti tiistaista perjantaihin kello 11–18 ja lauantaisin kello 12–16.
UPM on mukana Taiteiden yössä torstaina 25.8. kello 11–22.

Osoite: Alvar Aallon katu I 00100 Helsinki

Tervetuloa!

Lue tiedote UPM:n nettisivuilla »

Tutustu Bioforumiin »

Pääkuva: UPM Säätiön johtaja Magdalena Ibáñez, Uruguayn Suomen-suurlähettiläs Pablo Sader ja UPM Biorefiningin johtaja Heikki Vappula pitivät valokuvanäyttelyn avajaispuheen ja esittelivät suosikkikuvansa.

Saara Töyssy

Related Stories