Turvallisten elintarvike-etikettien edelläkävijä

26.6.2015
Turvallisten elintarvike-etikettien edelläkävijä

UPM Raflatac on maailman ensimmäisiä tarralaminaattivalmistajia, joille on myönnetty ISO 22000 -elintarviketurvallisuussertifiointi.

– Sertifiointi vahvistaa, että kuulumme turvallisten ja laadukkaiden tarramateriaalien edelläkävijöihin elintarviketeollisuudessa, UPM Raflatacin laatu- ja kehitysjohtaja Vesa Laaksonen toteaa.

ISO 22000 on elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä, jota voidaan soveltaa kaikkiin elintarvikealan toimijoihin. Sertifiointi osoittaa, että organisaation elintarviketurvallisuuden hallinta on erinomaisella tasolla. Asiakkaat arvostavat ISO 22000 -sertifikaattia, sillä ruoan turvallisuus on maailmalla jatkuvasti kasvava huolenaihe.

Erityisesti Euroopassa elintarviketurvallisuuden valvonnassa on tiukat säädökset. Eurooppalaisen elintarvikepakkauslainsäädännön mukaan elintarvikkeiden pakkauksissa voidaan käyttää vain sellaisten valmistajien tuotteita, jotka noudattavat EU:n elintarvikekontaktimateriaaleja koskevaa GMP (Good Manufacturing Practice) -asetusta.

Ei kompromisseja

– ISO 22000 -sertifiointi takaa, että tehtaidemme elintarviketurvallisuusprosessit ovat ajan tasalla ja täyttävät GMP-asetuksen vaatimukset, Laaksonen kertoo.

– Elintarvikepakkauksissa voidaan käyttää vain huolella valittuja raaka-aineita, joiden säädöstenmukaisuus on todistettu. Myöskään valmistusprosessista ei saa jäädä pakkaukseen kemiallisia, fyysisiä tai biologisia jäämiä, jotka voivat tarttua elintarvikkeisiin, hän sanoo.

Kolme vuotta voimassa oleva sertifiointi myönnettiin UPM Raflatacin tehtaille Suomessa, Isossa- Britanniassa ja Puolassa. Sertifikaatti kattaa elintarvikkeiden ja niiden pakkausten kanssa kosketuksiin tulevien tarralaminaattien valmistuksen ja leikkauksen paino- ja jalostusteollisuuden tarpeisiin.

ISO 22000 -vaatimusten täyttäminen varmistetaan vuosittain Lloyds Register Quality Assurance (LRQA) –organisaation tekemällä auditoinnilla kaikissa UPM Raflatacin sertifioiduissa tehtaissa.

UPM Biofore

Related Stories