Ylellisyys on aina muodissa

14.3.2017
Magazines Fashion

Inspiroiva ulkonäkö, hienostunut tekstuuri ja viimeistellyt yksityiskohdat: mikä toimii muodissa, toimii myös muotiliitteissä – alkaen paperista, joka huokuu tyyliä.

The Telegraph -sanomalehden muotiliite on täynnä huippumuotia, supermalleja ja muita tähtiä, ja se on tyylitietoisten kuluttajien ykkösvalinta latten ja croissantin seuraksi kiireettömänä lauantaiaamuna.

Kahdesti vuodessa julkaistava ylellinen muotiliite on yksi The Telegraphin perinteisistä lauantailiitteistä. Ylellisyys onkin juuri sitä, mitä IsonBritannian kuluttajat ja mainostajat haluavat. The Telegraphilla on 350 000 tilaajaa Lontoossa ja Kaakkois-Englannissa, ja sen pääkohderyhmä ovat hyvätuloiset kuluttajat, jotka haluavat saada vastinetta rahalleen ja lukea tinkimättömän laadukkaita lehtiä.

Vuoden aikakauslehti

Telegraph fashion
The Telegraph houkuttelee luksusliitteillään hyvätuloisia lukijoita ja huippuluokan mainostajia.

”Muotiliitteellämme on korkeat sisältö- ja tuotantotavoitteet, eikä niiden merkitystä kannata aliarvioida pienessä markkinasegmentissä. Lukijan näkökulmasta liite on selkeästi ylellisyystuote, jossa mainostetaan luksusmerkkejä”, sanoo Telegraph Media Groupin tuotantojohtaja Paul Brady.

Muotiliite nousi vahvasti esiin vuoden 2016 newsawards-kilpailussa Lontoossa, jossa se voitti National Supplement/ Magazine of the Year -palkinnon. Newsawards on ensi vuonna 21. kerran järjestettävä isobritannialainen tapahtuma, jossa palkitaan kustantajien painettuja ja digitaalisia innovaatioita.

Kilpailun tuomarit kehuivat The Telegraphin muotiliitteen siistiä viimeistelyä, upeaa suunnittelua ja teräviä kuvia sekä samettisen pehmeää tuntumaa, joka lisää lukunautintoa.

Tuomarit kiittelivät myös paperivalintaa, joka osaltaan auttoi The Telegraphia nousemaan ykköspaikalle ja erottumaan kilpailijoistaan: ”Paperi tekee lehdestä entistä laadukkaamman ja täydentää sitä erinomaisesti.”

Muotiliite on painettu UPM:n Cote Matt -paperille. ”Käytimme aiemmin eri paperia, mutta sitten kokeilimme Cotea ja ihastuimme siihen! Se on tehnyt vaikutuksen sekä toimitukseen että mainostajiin”, Brady sanoo.

Mainostajien ykkösvalinta

Monet lehdet kamppailevat nykyään laskevien tilaus- ja myyntimäärien kanssa, mutta The Telegraphin muotiliite on ollut tasaisen suosittu jo 15 vuoden ajan. ”Luksus myy. Lehtemme kaltaiset julkaisut ovat edelleen mainostajien ykkösvalinta, kun he haluavat esitellä brändiään suurelle yleisölle. Me julkaisemme paljon luksusliitteitä – luksusruoka, luksustuotteet, luksusmatkailu ja niin edelleen – ja luonnollisesti haluamme painaa ne luksuspaperille”, Brady sanoo.

Brady on vastannut Telegraph Media Groupin painotoiminnoista jo yli 15 vuoden ajan, joten hän arvostaa moitteettomia teknisiä ominaisuuksia paperissa. ”Cote on kaikkea sitä mitä etsimme. Siinä on hyvä bulkki ja sävy sekä erinomainen painojälki, joka säilyy laadukkaana ja syventää vahvoja värejä. Lisäksi sen pinta on mattapaperiksi uskomattoman sileä”, hän kertoo.

Brady on myös tyytyväinen yhteistyöhön UPM:n kanssa, joka on yksi Telegraph Media Groupin tärkeimmistä pitkäaikaisista toimittajista. ”UPM:n kanssa on mukava työskennellä. Heidän edustajansa ovat avoimia, yhteistyö- kykyisiä ja hyvin rehellisiä. He käyvät meillä säännöllisesti ja ovat aina tavoitettavissa. Saamme heiltä myös hyvän yleiskuvan markkinasta.”

Enemmän kuin Snapchat

Kun Bradya pyydetään arvioimaan painoalan tulevaisuutta digitaalisella aikakaudella, hän menee mietteliääksi. ”Vaikea sanoa. Luulisin, että suurten sanomalehtien levikki pienenee, mutta alakohtaiset pienen segmentin julkaisut lisääntyvät. Lukijat kaipaavat jatkossakin faktoihin perustuvia artikkeleita ja toimitettua sisältöä Snapchat-viestien lisäksi.”

Brady uskoo, että painettu ja digitaalinen media voivat hyödyttää toisiaan. ”Kaikki toimittajamme työskentelevät jo nyt molemmilla mediakentillä – ne eivät siis ole toistensa vihollisia. Minua huolettaa kuitenkin se, että uutisia seuraavat kuluttajat ja mainostajat siirtyvät yhä enemmän perinteisestä mediasta Instagram-maailmaan, joka pullistelee kaikenlaista sähköistä mainontaa.”

The Telegraphin strategia on säilyttää lehden ydinlukijakunta ja mainostulot keskittymällä niihin ominaisuuksiin, joiden ansiosta se erottuu joukosta: journalistinen laatu ja korkeat tuotantoarvot. ”Ihmiset eivät ole typeriä. He tunnistavat laadukkaan tuotteen, kun lukevat sellaista.”

Silja Kudel

Related Stories