Aurinkoenergiaa UPM Shottonissa

24.3.2017

Ison-Britannian suurimman aurinkovoimalan rakentaminen UPM Shottonin tehdasalueen viereen Cheshireen on askel kohti UPM:n uusiutuvaan energiaan liittyvän tavoitteen toteutumista. Yhtiön tavoitteena on vähentää fossiilisia hiilidioksidipäästöjään 30 % vuoteen 2030 mennessä.

Aurinkovoimala on tehokas tapa tuottaa energiaa ilman huoltoa tarvitsevia liikkuvia osia. Uusimpien aurinkopaneelien ja huippuluokan muuntotekniikan ansiosta voimala voi tuottaa energiaa keskimäärin 65 megawattituntia vuodessa.

Koska voimala on liitetty suoraan UPM Shottonin omaan infrastruktuuriin, paperitehdas voi toimia päiväsaikaan täysin uusiutuvalla energialla.

Joulukuussa 2016 tehtaalla otettiin käyttöön toinen höyryturbiini, joka hyödyntää sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitoksen (CHP-laitos) ylijäämähöyryä. Tuloksena tehtaan omat energiatehokkuustavoitteet etenevät, ja samalla päästään lähemmäs UPM:n vuoden 2030 vastuullisuustavoitteiden täyttymistä.

UPM Shottonin tehtaan ensimmäinen askel kohti 100 % uusiutuvan energian käyttöä otettiin vuonna 2006, jolloin biomassaa hyödyntävä sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitos aloitti toimintansa. Energiatehokkuuteen keskittyvä tehdas on jatkuvasti vähentänyt kansallisesta sähköverkosta saatavan fossiilisen energian käyttöä. Aurinkovoimalahanke vähentää ostoenergian määrän lähes puoleen.

Lue lisää:

Shottonissa lisätään uusiutuvan energian tuotantoa

Tavoitteena entistä tehokkaampi paperitehdas

Brittiläinen astronautti Tim Peake kuvasi Shotwickin aurinkovoimalan edellisellä komennuksellaan avaruudessa. Katso kuvat.

Will Stone

Lähetä kommentti

Kommentoi ilman LinkedIn®-tiliä »
Comments left without LinkedIn® sign-in must be approved before they are shown to others.

3 kommenttia

24 March 2017
Hienoa, että tällainen hanke käynnistyy. Ihmettelen ovatko luvut ja yksiköt ihan kohdallaan. Jos systeemi tuotta vuodessa keskimäärin 65 megawattituntia niin 4000 tunnin pysyvyydellä keskiteho olisi vain 16 kilowattituntia. Eipä tuolla taida paperitehdas pyöriä ;-). Onkohan artikkelissa menneet sekaisin tehon ja energian yksiköt? terveisin Timo Honkanen
5 April 2017
Englannin kielinen artikkeli kertoo, että Megawattitunteja tulee vuodessa 64646. Tuo luku tuntuu oikealta ja on1000 kertainen suomenkieliseen artikkeliin verrattuna. PS Englantilaisilla on tuo pilkun käyttö luvuissa aika erikoista. ;-)
UPM Biofore
10 April 2017
Hei Timo! Kiitos tarkkuudestasi. Tarkistamme mainitsemasi luvut ja palaamme asiaan. Ystävällisin terveisin, Minna/Communications