Tutkapari

10.12.2016

Metsänomistajien yhteyshenkilöllä on kuuma linja UPM:n muihin ammattilaisiin, erityisesti metsäasiantuntijaan.

Metsäasiakasvastaava Tero Koivistolla on työssään kaksi luottopakkia: ­kännykkä ja oman talon metsäasiantuntija Marko Hannonen.

Puhelimellaan – soittamalla, tekstiviestillä tai WhatsApp-sovelluksella – Koivisto on jatkuvasti yhteydessä metsänomistajiin. Ja usein myös Hannoseen.

”En minä pystyisi hommia tekemään, jos ei olisi tätä taisteluparia. Marko varmaan voisi työskennellä ilman minua, mutta minä en ilman häntä”, Koivisto sanoo.

Hannonen valmistelee metsänomistajien tiloja FSC®-sertifiointiin (UPM:n ryhmäsertifikaatti FSC C 109750) sekä suunnittelee metsänhoitopaketteja ja leimikoita esittelykuntoon Koivistolle, joka välittää tiedot asiakkaille. Näin miehet pyörittävät kahdestaan UPM:n palveluja Tohmajärven toimialueella.

Hannonen suunnittelee metsänhoitotyöt ja leimikot myös yhtiön omiin metsiin. Miehen peukalon alla on 11 000 hehtaaria UPM omia metsiä. Suurista hehtaareista ottaa Koivistokin hyödyn irti.

”Kun teemme hoitotöitä omiin metsiimme, voimme myydä palveluja samasta urakasta yksityisillekin tiloille. Esimerkiksi samalta varastolta voi lentolannoittaa alueen muitakin metsiä”, Koivisto sanoo.

Hän uskoo, että UPM:n metsät ovat näyteikkuna naapureille.

”Moni on nähnyt onnistuneita toimenpiteitä UPM:n tiloilla ja luottaa, että tuottavuutta on saatavissa samalla tavalla omissakin metsissä.”

Metsäasiakasvastaavan huoneentaulu

1. Asiakas on aina oma yksilönsä
Asetu metsänomistajan saappaisiin. Metsänomistajia kiinnostavat erilaiset ratkaisut. Kerro myös vaihtoehdoista, jotka voivat sopia metsänomistajalle, vaikka hän ei niitä itse vielä tuntisi.

2. Tieto on A ja O
Vain ajan tasalla olevan faktatiedon avulla voi asiakkaalle tarjota parhaita ratkaisuja metsäomaisuuden hoitoon. Suosi metsäsuunnitelmia!

3. Lupaa vain se, minkä voit pitää 
Luottamus on yhteistyön perusta. Luottamuksen rakentaminen voi viedä vuosia, mutta sen voi menettää nopeasti.

Heikki Hamunen

Related Stories