Tarkkaa raportointia kannustavassa ilmapiirissä UPM:n taloushallinnossa

15.6.2018
Lawrence Ambe

Lawrence Ambe aloitti hieman yli vuosi sitten UPM:n taloushallinnossa Junior Financial Controllerina. Hänen vastuullaan on laadukas myyntiyhtiöiden kirjanpito ja raportointi ympäri Eurooppaa. Lawrence tekee vaativia taloudellisia laskelmia ja varmistaa, että taloudellisen raportoinnin standardit ja säännökset täyttyvät.

Myyntitiimissä, jossa Lawrence työskentelee, monet kollegat ovat uusia kyseisessä työssä tai tiimissä. He ovat siirtyneet äskettäin uuteen asemaan työkierron, uusien haasteiden tai taloushallinnon rakenneuudistusten vuoksi. Osa on kokonaan uusia työntekijöitä UPM:ssä, kuten esimerkiksi Lawrence.

“Tiimini on melko uusi, ja mielestäni se on hyvä asia. Samalla kun opimme yhdessä tehtäviämme, meillä on myös todella hyvä mahdollisuus kehittää uusia ideoita ja työtapoja ja toimia tehokkaammin tiiminä. Olemme hitsaantuneet hyvin yhteen tiiminä”, Lawrence kuvailee.

Raportoi oikeat asiat

Lawrence on jo UPM-uransa alussa voinut osallistua lisäksi projekteihin, jotka kehittävät hänen työtään.

“Uusia projekteja syntyy koko ajan. Meitä rohkaistaan osallistumaan niihin omien kiinnostusten, tavoitteiden ja aikataulujen mukaan. Äskettäin meillä oli mahdollisuus opetella uuden analytiikkatyökalun käyttöä, välillä saamme testattavaksi uuden ohjelmiston ja niin edelleen. Olen oppinut vuodessa paljon, ja uusien projektien avulla on mahdollista laajentaa omaa asiantuntemusta päivittäisen työn ulkopuolelle.”

Kirkkaita uramahdollisuuksia rahoituksen ammattilaisille

Vaikka Lawrence ei ole vielä etsimässä uusia haasteita UPM:n taloushallinnossa, hän on varma urakehityksestään ja mahdollisuuksistaan lähitulevaisuudessa. UPM kannustaa ja tukee työntekijöidensä kehitystä.

“Suurissa yrityksissä, kuten UPM:ssä, on paljon kehittymismahdollisuuksia niin vertikaalisesti kuin horisontaalisestikin. Ja tiimi on hieno. Ihmiset todella haluavat työskennellä täällä. UPM:ssä yhdessä saavuttaminen on yksi tärkeimmistä arvoista, ja se näkyy. Meitä kannustetaan esittämään ideoita ja tekemään asioita uudella tavalla. Voin itse vaikuttaa siihen, mitä yrityksessä tapahtuu. Työkavereihin luotetaan ja heitä tuetaan.”

Vaikka useat raportoinnin tehtävät ovat itsenäisiä, UPM: n taloushallinnossa työskentelevät eivät ole yksin. Tulli Business Parkissa Tampereella työskentelee paljon työkavereita useissa UPM:n liiketoimintayksiköissä. Aina löytyy seuraa aamiaiselle, lounaalle tai kahville.

Mitä Lawrence sanoisi niille, jotka miettivät hakisivatko paikkaa?

“Hae! Täällä on niin monia mahdollisuuksia. Todennäköisesti se, mitä etsit, on täällä.”

Kiinnostaako työ talousalan ammattilaisten tiimissä? Haemme nyt UPM:n taloushallintoon uusia osaajia. Lue lisää ja hae täältä.

Petra Niemi

Related Stories