UPM ProFi: Kaiken se kestää

27.3.2018
Tougher than the rest

Lapsiperheen terassin on taivuttava moneen. Sen on oltava viihtyisä, kestävä, näyttävä ja helppohoitoinen.

Pohjoissaksalainen maisema levittäytyy avarana taivaana ja loputtomina vihreinä peltoina. Rieden pikkupaikkakunta Ala-Saksissa vaikuttaa leppoisalta. Kossin perheen omakotitalo sijaitsee kapean tien päädyssä. Iso piha paljastaa oitis, että talossa asuu pikkulapsia. Leikkikaluja lojuu siellä täällä; joku ajaa potkuautolla, joku pitää keinumisesta.

Perheen äiti Celia Koss avaa oven ja pyytää sisälle. Viisi- ja kolmevuotiaat pojat Levi ja Marlon leikkivät isoisän kanssa. Isä on vielä töissä. Ei kestä kuin hetki, kun jo siirrymme ulos terassille seuraamaan poikien leikkiä.

Terassi kovassa käytössä

Iso UPM ProFi -terassi sulautuu omakotitaloon luontevasti. Vaalea katto tuo keveyttä, lasisista sivuseinistä näkee ulos. Peikonpajun kierteiset oksat riippuvat melkein kiinni terassin kyljessä. On kuin istuisi ulos laajennetussa olohuoneessa.

Näemme pian omin silmin, miten kovalle koetukselle terassin lattia joutuu. Viikarit ravaavat terassilta pihalle ja takaisin. He nappaavat potkuauton ja hurvittelevat sillä ympyrää terassin-laudoilla. He hyppivät ja pomppivat terassilla kengät jalassa. Sellainen kulutus on kova testi mille tahansa materiaalille.

Celia Koss seuraa rentona lastensa touhuja.

”Valitsimme terassiin mahdollisimman lapsiystävällisen ja pitkäikäisen materiaalin. ’Pahoinpitelemme’ lattiaa äärimmäisyyksiin saakka, mutta se kestää kulutusta hyvin. Käytännöllisyys oli tärkeää valintaa tehdessä”, äiti sanoo hyväntuulisesti.

Lapsiperheessä ovat edukseen materiaalit, joiden hoito on helppoa ja vaivatonta.

”Terassin puhdistamiseen tarvitaan vain harja ja vettä. Lattiaa ei tarvitse öljytä tai käsitellä suoja-aineilla”, Celia Koss selventää.

Perheen terassi valmistui vuonna 2016. He valitsivat UPM ProFi Deck -värivalikoiman harmaista sävyistä vaaleimman eli helmenharmaan, koska se sopii parhaiten talon omiin väreihin.
”Terassimateriaali on osoittautunut ominaisuuksiltaan paremmaksi kuin olin ajatellut”, Koss sanoo.

Terassi on kerännyt myönteistä huomiota myös kylävierailta.

”Kaikki ovat ihastuneet sen vaaleuteen. Ensin vieraat vähän varovat ja kyselevät, tuleeko lattiaan helposti naarmuja tuoleista, mutta sanon aina, ettei tarvitse yhtään pelätä.”

Pikkupoikien äiti ei kiellä jälkikasvuaankaan tuomasta leluja terassille. Potkuauton lisäksi terassilla on ajettu polkupyörällä ja työnnetty kottikärryjä. Äiti on vetänyt terassia pitkin ruohonleikkurin. Kovaa kulutusta ei näe terassilla, mikä on jo hänestäkin aikamoinen ihme.

Tasainen lämpö

Lapsiperhe käyttää terassia monipuolisesti. He viettävät terassilla aikaa, grillaavat, seurustelevat, oleilevat, leikkivät. Sadesäällä äiti patistaa poikansa terassille, kun sisätilat alkavat käydä pikkuisille ahtaiksi.

Erityisen miellyttävältä lattia tuntuu paljaan jalan alla.

”Lattia ei ole koskaan liian kuuma tai kylmä, vaan sen lämpötila on tasainen niin talvella kuin kesällä”, Koss kuvaa.

Kossin perheessä arvoonsa nousee sekin, ettei lattiasta irtoa tikkuja. Jokainen äiti ja isä tietää, miltä tuntuu irrottaa tikku pikkulapsen jalasta. Enää tikkuja ei tarvitse pelätä.

Lue lisää:

UPM ProFi

Luovuuden lähteillä 10 vuoden ajan

Kiertotalouden ytimessä

UPM ProFi -biokomposiittiterassit kestävät kovaa kulutusta

 

Helen Partti

Related Stories